Петър Дяков Търговски директор, Arco Vara AS/Botanica Lozen

Петър Дяков

Петър Дяков е новият търговски директор за българския пазар на естонската инвестиционна компания Arco Vara AS. Той ще отговаря за успешната реализация на проектите на компанията в България, а фокусът ще е към най-новия й и иновативен комплекс – "Ботаника Лозен".

Петър Дяков притежава значителен опит в сферата на недвижимите имоти. Преди да се присъедини към "Арко Вара България" е работил 11 години за компанията за управление на недвижими имоти Cleves. През годините е заемал различни позиции в компании като "Иммофинанс" и "Белвю", част от инвестиционния фонд "Икуест", свързани с реализацията на жилищни проекти за продажба. Преди това е заемал позицията финансов директор на "Хилтън София". Има магистърска степен по международни икономически отношения, както и по счетоводство и контрол от УНСС.

"Арко Вара България" е част от групата Arco Vara AS, създадена през 1992 г. в Естония. Компанията е на българския пазар от 2006 г., като до момента е инвестирала над 60 млн. евро в изграждането на близо 500 апартамента, както и офиси и магазини.

Портфолиото на дружеството в София включва проектите BLVD Residence, Manastirski L!VD Apartments, Iztok Parkside, както и най-новия - Botanica Lozen.